aktiviti ketika lampu traffic berwarna merah

assalammualaikum...
hari ni fara nak cerita sikit, waktu fara jalan dgn family tadi, smua ok ja, tp dlm perjalanan balik ke umah, fara telah terlihat sesuatu yang fara rasa geli nak tengok lama2, dan mebuatkan fara berfikir panjang kalau nak naik kereta orang atau pegang stereng kereta orang lepas nie, kenapa fara cakap macam tu???
sebab...

time traffic light kaler merah, semua kereta berhenti an, ada sorang uncle nie, keta dia ada kat sebelah keta kitorang, so fara pon tak tahu nak wat apa dalam kereta tu time lampu kaler merah, fara tengok2 je la keadaan sekeliling dan fara nampak uncle sebelah tu tengah khusyuk mengali lombong timah, dia tak perasan fara tengok, bila lampu dah hijau, terus uncle tu pegang stereng kereta tanpa lap tangan ke apa... eeeeuuuuuwwww.... kotor2...

sumbangan encik google

jadi tuk korang2 yang diluar sana, fara nasihatkan, please la... tolong jangan buat aktivit tu ketika driving, korang kadangkala akan diperhatikan taw tak, mungkin ada setengah orang tak kesah, tapi setengah orang, kita tak taw...

P/S: sbnarnya hasil 'timah' tu kategori mana, najis or kotoran, sebab lepas fara gitaw dengan seseorang, dia kata benda tu bukan najis, cuma kotoran dari udara... adoyai!!!tu fara taw la, tp najis ke tak? tu yang fara tak pasti lagi...

1 ulasan:

Adylia Qarissa berkata...

heheee... dkna rasa itu bukan najis :)